Shake z herbatą Matcha to naturalny napój bioenergetyczny na bazie herbaty matcha, uzupełniony organicznymi suszonymi bananami. Ten łatwy i szybki w przygotowaniu napój dostarczy szybką i smaczną dawkę energii wszystkim uczniom, sportowcom i osobom wykonującym wymagające zawody.
Niesamowity smak bananów, błonnika, żelaza, białka i czystych, organicznych składników to oczywiście atuty tego produktu. Napój jest słodzony bio syropem ryżowym — naturalnym słodzikiem o niskim indeksie glikemicznym. W porównaniu z cukrem tradycyjnym, nie zakwasza żołądka (ma wyższe pH). Bio serwatka wspomaga metabolizm. Produkt nie zawiera oleju palmowego ani glutenu.
Japońska herbata matcha dostarczy Ci energii stopniowo uwalnianej przez 3–6 godzin! Popularną zaletą matchy jest teofilina, która zwiększa zdolność koncentracji, zmniejsza stres psychiczny i fizyczny oraz wywołuje uczucie relaksu bez senności.
JAKA JEST ZALECANA DZIENNA DAWKA?
Zalecana dzienna dawka matchy dla dorosłych to 4–6 gramów. Kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci mogą spożywać około 2 gramów dziennie.
JAK PRZYGOTOWAĆ BANANA BIO MATCHA TEA SHAKE?
Idealnym pomocnikiem do przygotowania shake’a Bio Matcha jest shaker lub butelka z zakrętką. W wersji na zimno wystarczy wsypać 2 łyżki proszku do shakera, dodać 200 ml zimnej wody i dobrze wstrząsnąć. Jeśli wolisz wersję na ciepło, zalej proszek wodą o temperaturze maksymalnie 60°C i wymieszaj.
Herbata Matcha ma szeroki wybór shakerów certyfikowanych do kontaktu z żywnością, wolnych od niepożądanych substancji, takich jak BPA.
GDZIE PRODUKOWANY JEST PRODUKT?
Herbata Bio Matcha pochodzi z Japonii. Produkcja i pakowanie odbywają się w Republice Czeskiej.
SKŁAD PRODUKTU
Suszony bio syrop ryżowy, suszona bio serwatka, suszone odtłuszczone mleko bio, mielona bio zielona herbata matcha (4,5%), suszone organiczne banany (2%), środek zagęszczający: guma ksantanowa, środek przeciwzbrylający: tartar potasu.
Shake Bio Matcha Tea nie zawiera glutenu, oleju palmowego ani rafinowanego cukru.
EFEKTY UBOCZNE / ALERGENY: Zawiera serwatkę i mleko.